23.8.13

Yatmadan Önce Yenilmemesi Gereken ve Yenilmesi Güzel Olan 10 Şey


Uyumadan önce gelen açlık hissi

Yatağa tok karınla girmenin büyük bir hata olduğunu söyleyip dururlar. Peki neden? Bütün günün yorgunluğu belki biraz iş yada okul stresi derken nasıl bizim biraz dinlenmeye ihtiyacımız varsa vücudumuz da dinlenmek istiyor ve gece yediğimiz her şey sindirim sistemimize ekstra yorgunluk veriyor.

Kısacası  meğer biz uyurken, vücudumuz kendini fena halde yoruyor, sindirim sistemimiz de normalde olduğundan daha çok çalışıyormuş. Üstelik gece belli bir miktarın üzerinde yemek yiyince uykuya dalmada zorluk yaşıyor ve sabahları yeterince acıkmıyoruz da. Her gece ekstra alınan 300 kalorinin yılda 10 kg'ya mal olacağı da söylenenler arasında. Uyumadan önce spor yapmak da önerilmiyor bu sebeple. Her ne kadar tahmin etmesi zor olmasada yatmadan 3 saat önce yemek yemeyi bırakmamız öneriliyor. Aşağıda da özellikle gece yemememiz gerekenlerin listesi var:



Ben evlendiğimden beri gece yemelerimiz yüzünden maalesef bir kaç kilo aldım. Eşimin cips ve kola tekliflerini geri çevirdiğim henüz pek görülmedi ama güzel bir film yada dizinin yanında mevsim yeşillikli lays, pringles, patlamış mısır yada buz gibi bir koladan daha güzel ne olabilir. 

Film izlemenin en keyifli yolu


Hiç tasvip etmiyorum

Evet, bizi yedikçe mutlu edecek ve büyük ihtimalle yedikten sonra pişmanlık duyacağımız gece atıştırmalarının en kıymetlilerinin neler olabileceği ile ilgili alternatif bir liste hazırlamış bulunmaktayım:





Söz konusu olan “yesek bir dert yemesek başka dert” gibi bir durum ama sanırım en güzeli akşam 8’den sonra bir şey yememek için kendimizi tutmalıyız. Sabah düz bir karınla uyandığımız anı düşünmek işe yarayabilir belki.

Yukarıdakileri sık sık yemedikten sonra neden olmasın



Hiç yorum yok: