11.8.13

Naif.Naive.Naïve.

"I' m not saying it' s your fault
although you could' ve done more"

Öyle durumlarla karşılaşırız ki verdiğimiz tepkiler tecrübesizliğimizi açığa çıkarır. Hepimizin başına gelmiştir. En iyi ihtimalle verdiğimiz tepkiler çocuksu bulunacaktır, kaçış yok. Peki saf olarak nitelendirilmemizi sağlayacak belki de fazla kırılgan bulunmamıza yol açacak bu bazı durumlarda ne yapmalı? Aslında bu durumlarda ne yapılabileceği ile ilgili kesin bir önerim yok ama kendimiz olmaya devam edip, eleştirilere açık olabiliriz. Ayrıca NAİF diye nitelendirilmek dünyanın sonu olmasa gerek. Üstelik kulağa oldukça romantik gelen bir kelime değil mi? Sanırım bu özelliğe de diğer pek çoğu gibi gereğinden fazla sahip olmadığımız sürece sorun yok.

Naif kelimesi dilimize fransızcadan (naïve) geçen pek çok kelimeden biri. Siz bakmayın TDK’ daki ilk anlamının “saf, deneyimsiz” olmasına, günümüzde “kırılgan, iyi niyetli düşünen ve temiz” anlamlarında kullanılıyor.

Benden sadece 2 yaş büyük İngiliz Luke Pritchard’ ın yazdığı müthiş şarkı “Naive” de bu fransızca kelimenin ingilizceye de geçtiğinin ve ne de iyi olduğunun kanıtı. Her dinleyişte keyif veren, sadece eğlenceli melodisiyle değil aynı zamanda şiirsel ve gerçek olmayan bir hüznü barındıran sözleriyle de oldukça çekici bir şarkı.


Luke P.’ nin adını, The Kooks grubunu duymuş olanların yanı sıra Mischa Barton sevenler de yakından biliyor aslında. Hala birlikte olup olmadıklarını bilmemekle beraber The OC’ deki hallerini herkes özlüyor sanırım Mischa B.’ nin. Her ne kadar benim favorim her zaman Rachel Bilson olsa da insan üzülüyor zamanın ve bazı hataların insanları ne kadar değiştirdiğini görünce. Bakalım Türk Marissa’ mız nasıl olacak. Ama “Med Cezir” ismi bana her zaman o çok özel Levent Yüksel şarkısını hatırlatacak...  



İşin magazinsel boyutunu bir yana bırakırsak The Kooks’ un takip edilesi gruplardan olduğunu söylemeliyim. Son söz olarak naif olmakta dert edecek bir şey yok, keşke bazı konularda bazı insanlar hep naif kalabilse. Sanırım olma ihtimali düşük ve anlaşılması zor bir istek oldu ama naif kelimesi hep hüznü, içtenliği ve iyi niyeti düşündürtmüştür bana.

“Oh I' m just a sweet and pretty face
in such an ugly world
something so beautiful ”

2 yorum:

Seda dedi ki...

En sevdiğim şarkılardandır, ne kadar güzel ifade etmişsin düşündüklerimi :)

Y.S.Elmas dedi ki...

Teşekkürler:) Morrissey hakkında da yazmak istiyorum yakında:)