6.12.13

2013-2014 Palto Trendleri




O kadar cok cesidi var ki: ince gostereni, asiri sicak tutani, dusuk omuzlusu, rengarengi, is icin olani, pelerinimsi durani, seyahat icin olani, sportif goruneni, kum saati tipli olani, pofudugu... Peki acaba bu kis hangi paltolar daha moda? Her ne kadar paltolar genelde gardiroplarimizin masrafli ve cok sik degismeyen parcalari olsa da belki kendimize yeni yil hediyesi olarak bir tane alabiliriz. 




Hazir almisken tarz gorunen ve vucut tipimizi tamamlayan bir paltomuz olsa fena olmaz diye dusundum ve bu yazimda 2013-2014 sonbahar-kis, bay-bayan paltolarindaki modanin nabzini tutmaya karar verdim.

Beyaz Paltolar

Erkeklerde Beyaz Palto Modasi


Insanlari kardan adama dondurme ihtimali de oldugu icin dikkatli giyilmesi gereken bir palto cesidi bana gore. Sanirim dar kesimli olmasi, dar pantalonlar ile giyilmesi daha iyi bir goruntu elde edilmesini saglayacaktir. Yada tam tersine iyice bol dokumlu bir model tercih edilerek isin esprisinden yararlanilabilir. Bence beyaz giymek her zaman cesaret isi. Ozellikle de palto gibi kolayca kirlenebilecek bir giyim urununde. Ama acikcasi ozellikle de kizil sacli insanlarda guzel durdugunu dusunuyorum. Her seye ragmen “Beyaz giyme toz olur, siyah giyme soz olur.” diye guzel bir turkumuz oldugunu da hatirlatmak isterim. Bir de sanki bu paltolar erkeklere pek yakismiyor.


Dugmeler Pek Uyumlu Degil Sanki


Sportif Montlar


Hem Spor Hem Sık (Burberry)

Spor yapmaya yada herhangi bir sportif aktiviteyi izlemeye giderken herkesin ihtiyac duydugu montlar vardir. Yun paltolarimizi yada deri ceketlerimizi yakistiramadigimiz bu ortamlara en iyi giden paltolar pofuduk paltolar yada hafif duran spor ceket benzeri montlardir. Aslinda bu tip montlar her senenin modasi diyebiliriz. Sportif montlarin, sonbaharda giyilen trenckotlar gibi kisin daimi uyeleri oldugunu dusunuyorum. Bu tip bir montta aranacak ozellikler; gorundugunden daha sicak tutmasi, fazla kabarik olmamasi, kollarimizi rahat hareket ettirebilmemiz ve cogu spor markali urunde oldugu gibi cok gorunen bir yerinde kocaman bir isaret olmamasidir. Erkeklerin de ozellikle tercih ettigi bir tur oldugunu dusunuyorum. Sanirim rahatina duskun herkes icin vazgecilmezler.


Erkeklerin Icin Kolay ve Guzel Bir Tercih



Rengarenk Paltolar


Rengarenk Paltolar Bu Sene Cok Moda


Ozellikle de gencler arasinda daha fazla tercih edilen, her gorenin icini acan, bu sene gercekten asiri derecede parlak renkleriyle karsimiza cikan paltolardir. Sokakta bu tarz rengarenk palto giymis birini gorunce hep fotograf cekesim gelir. Ozellikle de ulkemizde insanlar genellikle gri yada siyah paltolar giydiginden olsa gerek renkli mont yada ceket giyen biri farkli oldugunu ilk bakista hissettirir. Degisik renklerde bir palto edinmek bana gercekten mantikli geliyor. Her gun giydigimiz koyu renk paltomuza nispet yaparcasina hafta sonlari renkli paltomuzu giyerek renklerin enerjisini hissetmeliyiz. Aslinda ileride daha da yayginlasacak gibime geliyor. Simdilerde herkes is yerleri dahil her yerde paril paril renklerde cantalari siklikla kullaniyor. Yalniz bu paltolarin simdilik erkekler icin uretildigini dusunmuyorum. Sanirim onlar bir sure daha lacivert, mavi, hardal yada gri renklerini tercih edebilir.


Paltodan Cok Trenckot Gibi Duruyor


Kemerli Paltolar


Hos Bir Kemerli Erkek Paltosu


Bu paltolar genellikle oldukca zarif bir goruntuye sahip olur. Kilolari saklamak icin de birebir olduklarini dusunuyorum. Ise giymek icin oldukca uygun olduklari da yadsinamaz. Yalniz kemeri fazla siritmayan, dugmeleri yada fermuariyla uyumlu olan bir tane bulmak her zaman zordur. O yuzden belki sadece arkasinda kemer tipi bir dikis bulunan yada kemerini cikarinca da hos duran modeller almak mantikli olabilir. Bu paltolarin en iyi yanlarindan biri de her trende kolayca uyum saglamalari. Kisa kollu olani, renklisi, dikdortgen vucutlar icin olani, kum saati tarzinda goruneni, dirsek kollu olani, pofudugu,... gibi pek cok cesidini bulmak mumkun.



Rengi ve Kemeriyle Mukemmel


Deri-Kurk Paltolar


AllSaints Koyun Derisi Palto


Gercek deri yada kurk olan bir seyi asla giymem ama gercekten iyi gorunen sahte deri ve kurkler epey yayginlasti. Posete benzemeyen sahte deri ceketler oldukca revacta hatta. Kurk konusuna hep biraz mesafeli bakmakla beraber deri ve kurk karisimi bir paltonun sik durabilecegini kabul ediyorum. Ozellikle de gece disari cikarken yada dugun, kokteyl gibi bir yere giderken tercih edilebilir.



AllSaints on Wanelo



Ve son olarak da bu kis pek moda olmayan ama benim her daim begenimi kazanan siyah-beyaz yun paltolara yer vermek istiyorum. Her ne kadar su siralar tam olarak trendy sayilmasalar da onlarin hem sevimli hem de zarif bir yani oldugunu dusunmemek imkansiz. Oldukca nostaljik ve samimiler. Dolu dolu gecen, sicak bir kis diliyorum hepimize.









Hiç yorum yok: