Kullanim
seklinize gore farklilasan, pek cok yemege cok yakisan ve protein kaynagi olan muthis
bir besindir yumurta. Kahvaltilarinda ayni seyleri yemekten sikilanlara
birebir, harika bir yumurtali tarifim var. Ispanyol omleti mantigindan yola
cikip hazirladigim ama patates katmadigim leziz bir omlet. Normalde hazirlamasi
oldukca kolay olan bu omleti, bilegimi gecen hafta burktugum icin hazirlamak
beni biraz yordu. Bu sebeple havuclari ve soganlari rendelemek yerine rondoda yapmayi tercih ettim. Zeytinyagi yerine de tereyagi kullanmayi secerek biraz daha
agir bir omlet haline getirdim. Bu sirada bu omleti kabakla deneyerek harikalar yaratan Italyan arkadasima da tesekkur etmeliyim, kesinlikle ince ince kesilmis kabakla denemenizi de oneririm. Her zamanki gibi iyi bir omletin sirri yeterli
yag koymak ve altini fazla acmadan iki tarafi esit sekilde pisirmeyi
basarabilmekte.
Gerekli
Malzemeler:
•
3 adet havuc
•
4 adet yumurta
•
1 adet kuru sogan
•
2 yemek kasigi zeytinyagi (ya da 1 kasik tereyagi)
•
Istenildigi kadar rende peynir (Tercihe gore mozzarella ya da kasar)
•
Maydanoz
•
Nane, kara biber, seker, tuz
Nasil
Yapilir:
1. Rendelenmis soganlari, zeytinyagi ve bir cay
kasigi seker koydugumuz tavada pembelesinceye kadar kavuruyoruz.
2. Havuclari soyduktan sonra rendeleyip, kavrulan
soganlara ekliyoruz. Yumurtalari, tuz ve kara biber ile bir kasede cirpiyoruz.
3.
Havuclarin yumusadigindan emin olunca bir kasede
cirptigimiz yumurtalari da tavaya ekliyoruz.
4. Kisik ateste pisirdikten sonra uzerine maydanoz
ve naneleri serpip atesi kapatiyoruz. 5 dakika bekliyoruz ve omlet servise
hazir hale gelmis oluyor.
Yanina
lezzetli peynir ve zeytinlerin cok yakisacagi saglikli, basit ve leziz bir
kahvaltilik. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder