6.4.14

Havuclu Peynirli Omlet


Kullanim seklinize gore farklilasan, pek cok yemege cok yakisan ve protein kaynagi olan muthis bir besindir yumurta. Kahvaltilarinda ayni seyleri yemekten sikilanlara birebir, harika bir yumurtali tarifim var. Ispanyol omleti mantigindan yola cikip hazirladigim ama patates katmadigim leziz bir omlet. Normalde hazirlamasi oldukca kolay olan bu omleti, bilegimi gecen hafta burktugum icin hazirlamak beni biraz yordu. Bu sebeple havuclari ve soganlari rendelemek yerine rondoda yapmayi tercih ettim. Zeytinyagi yerine de tereyagi kullanmayi secerek biraz daha agir bir omlet haline getirdim. Bu sirada bu omleti kabakla deneyerek harikalar yaratan Italyan arkadasima da tesekkur etmeliyim, kesinlikle ince ince kesilmis kabakla denemenizi de oneririm. Her zamanki gibi iyi bir omletin sirri yeterli yag koymak ve altini fazla acmadan iki tarafi esit sekilde pisirmeyi basarabilmekte.   


Gerekli Malzemeler:

    3 adet havuc
    4 adet yumurta
    1 adet kuru sogan
    2 yemek kasigi zeytinyagi (ya da 1 kasik tereyagi)
    Istenildigi kadar rende peynir (Tercihe gore mozzarella ya da kasar)
    Maydanoz
    Nane, kara biber, seker, tuz




Nasil Yapilir:

1.    Rendelenmis soganlari, zeytinyagi ve bir cay kasigi seker koydugumuz tavada pembelesinceye kadar kavuruyoruz.
2.    Havuclari soyduktan sonra rendeleyip, kavrulan soganlara ekliyoruz. Yumurtalari, tuz ve kara biber ile bir kasede cirpiyoruz.
3.      Havuclarin yumusadigindan emin olunca bir kasede cirptigimiz yumurtalari da tavaya ekliyoruz.
4.  Kisik ateste pisirdikten sonra uzerine maydanoz ve naneleri serpip atesi kapatiyoruz. 5 dakika bekliyoruz ve omlet servise hazir hale gelmis oluyor.



Yanina lezzetli peynir ve zeytinlerin cok yakisacagi saglikli, basit ve leziz bir kahvaltilik. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: