Cocukken
anneme zorla yaptirdigim ve en cok da tencerenin dibinde kalan kismi yemeye
bayildigim fakat sonralari her nedense biraz sogudugum bir tatlidir puding. Tabi
ki benim favorim cikolatali olanidir. Annemin cikolatali pudinge biskuvi
parcalari ekleyerek yaptigi leziz mozaik tatlisi hakkinda ise bambaska bir yazi
yazilabilir. Aslen Ingiliz mutfaginin bir uyesi olan tatli, paketler halinde
her markette uygun fiyatlara bulunabilmekte. Bu da bir gercek ki ev yapimi
versiyonu her daim daha lezzetli. Ben de simdi ev yapimi halinin tarifini
vermek istiyorum. Yapmasi oldukca kisa suren, basit ve leziz bir tatli.
Gerekli
Malzemeler:
•
4 yemek kasigi kakao
•
3 yemek kasigi un
•
2 yemek kasigi nisasta
•
8 yemek kasigi seker
•
1 litre sut
•
150 gr cikolata (bitter olmasi tercih sebebidir)
•
1 yemek kasigi zeytinyagi (ya da 1 tatli kasigi
tereyagi)
Nasil
Yapilir:
1)
Buyuk bir kabin icerisine kakao, un, seker,
nisasta ve sut (soguk olmali) eklenerek karistirilir.
2) Bir kenarda bitter cikolatalar benmari yontemi
ile eritilir. (Ugrasmak istenmezse daha sonra kucuk parcalar halinde karisima
da eklenebilir)
3)
Hazirladigimiz ilk karisim ocaga konarak, orta
ateste surekli karistirilarak pisirilir.
4)
Kaynamaya baslayinca yagini ve hazirladigimiz
bitter cikolatayi ekler ve iyice karistiririz.
5)
Kivami koyulasinca pudingi ocaktan alip bir kac
dakika daha hizlica cirpariz. Ve tatlimiz hazir.
Ben
kaselerin altina biskuvi dizdikten sonra pudingi ustune ekledim ve en uste guzel
gorunmesi amaciyla cilekler dizdim. Cileklerin hafif batmasini istemezseniz pudingi bir
sure buzdolabinda beklettikten sonra da dizebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder