7.1.14

Soya Filizli Kizarmis Tofu



Asya mutfagindan gelen sagligi tasiyan ustelik yapmasi da cok kolay olan, lezzetli bir tarifi anlatmak istiyorum. Ben normalde soya filizini kaynatarak kullandigim icin bu versiyonu yapmaya basta cekindim ama sonuc beni memnun etti. Soya filizi fazlasiyla lif icerdigi icin oldukca saglikli ve diyetlere uyumlu bir sebze. Sadece sirke, sarimsak ve tuz ile bile guzel bir salataya donusen, spagetti ile pisirdiginizde de harika olan bir saglik kaynagi. Tofu ise Turkiye'de cok fazla tuketilmeyen ama vejeteryanlarin can simidi olan bir besin. Hafif beyaz eti andiran tadi ve beyaz peyniri, loru animsatan gorunusuyle kullanim alani bol olan bir lezzet. Cok iyi bir protein kaynagi oldugu ve kolestrol icermedigi bilinen tofuyu sevmiyorsaniz ya da bulmasi zorsa tavuk etini de kullanarak ayni tarifi yapabiliriz elbette. Bu tarifte tofuyu yumurtaya, una ya da galeta ununa bulamadigimiz icin her ne kadar tarifin adi kizartma olsa da sonuc agir degil. Istedigimiz baska sebzeleri -brokoli, havuc uygun olabilir- ekleyebilecegimiz bu tarif basit oldugu kadar lezzetli de oluyor. Ustelik farkli bir sey yemek istediginizde de iyi bir alternatif ve protein kaynagi olabilir.




Gerekli Malzemeler:

  • 1 paket tofu (sert olani tercih edilmeli)
  • 2 kase soya filizi
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 limon suyu
  • 1 dis sarimsak
  • Soya sosu
  • Nane, kirmizi pul biber, seker, tuz



Nasil Yapilir:

  1. Tofuyu kucuk kareler seklinde kesiyoruz. Soya filizlerini yikayip kenara aliyoruz.
  2. Tavayaa -vok tavasi tercih sebebidir- zeytinyagini ekledikten hemen sonra tofulari ve sekeri ekliyoruz ve kisik ateste sabirla tofularin renginin degismesini bekliyoruz cevirerek. Tofularin rengi kizarmaya baslayinca soya filizlerimizi ve yarim bardak sicak suyu ekliyoruz. Filizler altta tofular ustte kalacak sekilde orta ateste yemegi pisiriyoruz.
  3. Bir yandan da baharatlari, ezilmis sarimsagi, limon suyunu ve soya sosunu karistirip tavamiza ekliyoruz.
  4. Filizler inceldiginde tavanin altini kapatiyoruz. Istege gore sicak sekilde ya da salata gibi soguk sekilde servis edebiliriz.


Kizarmis tofunun yanina en cok noodle yakisiyor. Biz domates sosu ile hazirladigimiz yumurtali noodle uzerine kizarmis tofuyu koyarak beraber yedik. Eger yagsiz hazirlanmis pilav yaninda yerseniz de oldukca iyi bir diyet yemegi olabilir. Tofu ile aklimizdan cikarmamiz gereken en onemli sey tek basinayken belirli bir tadi olmayan tofular yaninda pisirdiginiz seyin tadini kolayca emiyorlar. Umarim cok kisa surede hazir olan bu farkli tarif hosunuza gider. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: