18.3.14

Firinda Tavuk Kiymali Patates ve Siyah Fasulye




Guney Amerika’ya ozgu olan ufacik ama cok lezzetli siyah fasulyeyi pek cok yemekte kullanmaya basladim. Protein, lif, A ve B vitaminleri yonunden zengin olan, bircok kanser turunu onledigi dusunulen ve antioksidan ozelligi de tasiyan muthis saglikli bir bakliyat. Meksika fasulyesini de cok sevdigim icin siyah fasulyeye alismam uzun surmedi.  Normalde et kiyma ile yaptigim tarifi bu sefer tavuk kiyma ve siyah fasulye ile denemek istedim.



Gerekli Malzemeler:


·        Yarim kilo tavuk kiymasi
·        Yarim kilo siyah fasulye
·        3-4 adet patates
·        4 yemek kasigi zeytinyagi
·        1 kase domates sosu
·        1 yumurta
·        1 bardak rendelenmis peynir (Mozzarella kullandim ama kasar peynir de olabilir)
·        Tuz, nane, karabiber, kirmizi pulbiber




Nasil Yapilir:


1. Patatesleri soyup, ince yuvarlaklar halinde dogruyoruz ve bir yandan da siyah fasulyeleri haslayip hazir hale getiriyoruz
2.  Kiymayi tuz ve baharatlar ile bir tavada hafifce kavuruyoruz (eger istenirse tavada once sogan,sarimsak kavurup sonra kiymayi ekleyebiliriz.)
3.  Hazir domates sosunu (domates salcasi da olabilir) bir kasede zeytinyagi, yumurta ve 1 bardak sicak su ile cirpiyoruz
4.   Firin tepsisinin altini hafif yagladiktan sonra once patatesleri sonra fasulyeleri dizip ustune kavurdugumuz tavuk kiymasini ekliyoruz. Onceden hazirladigimiz sosu da tepsiye dokup en uste de rendelenmis peyniri ince bir tabaka halinde serpiyoruz.
5.  180 derecede isitilmis firina tepsiyi koyup, 40-50 dakika pismesini bekliyoruz.



Leziz yemegimiz yaninda pilav ve cacik ile servis edilebilecegi gibi pita ekmegi ve salata esliginde de tuketilebilir. Hazirlamasi kolay olan bu tarif ayni zamanda hafif ve saglikli. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: