Guney Amerika’ya ozgu olan ufacik ama cok lezzetli
siyah fasulyeyi pek cok yemekte kullanmaya basladim. Protein, lif, A ve B
vitaminleri yonunden zengin olan, bircok kanser turunu onledigi dusunulen ve
antioksidan ozelligi de tasiyan muthis saglikli bir bakliyat. Meksika
fasulyesini de cok sevdigim icin siyah fasulyeye alismam uzun surmedi. Normalde et kiyma ile yaptigim tarifi bu sefer
tavuk kiyma ve siyah fasulye ile denemek istedim.
Gerekli Malzemeler:
·
Yarim kilo tavuk
kiymasi
·
Yarim kilo siyah fasulye
·
3-4 adet patates
· 4 yemek kasigi
zeytinyagi
·
1 kase domates
sosu
·
1 yumurta
·
1 bardak rendelenmis
peynir (Mozzarella kullandim ama kasar peynir de olabilir)
·
Tuz, nane,
karabiber, kirmizi pulbiber
Nasil Yapilir:
1. Patatesleri
soyup, ince yuvarlaklar halinde dogruyoruz ve bir yandan da siyah fasulyeleri
haslayip hazir hale getiriyoruz
2. Kiymayi tuz ve
baharatlar ile bir tavada hafifce kavuruyoruz (eger istenirse tavada once
sogan,sarimsak kavurup sonra kiymayi ekleyebiliriz.)
3. Hazir domates
sosunu (domates salcasi da olabilir) bir kasede zeytinyagi, yumurta ve 1
bardak sicak su ile cirpiyoruz
4. Firin tepsisinin
altini hafif yagladiktan sonra once patatesleri sonra fasulyeleri dizip ustune
kavurdugumuz tavuk kiymasini ekliyoruz. Onceden hazirladigimiz sosu da tepsiye
dokup en uste de rendelenmis peyniri ince bir tabaka halinde serpiyoruz.
5. 180 derecede
isitilmis firina tepsiyi koyup, 40-50 dakika pismesini bekliyoruz.
Leziz yemegimiz yaninda pilav ve cacik ile servis
edilebilecegi gibi pita ekmegi ve salata esliginde de tuketilebilir. Hazirlamasi
kolay olan bu tarif ayni zamanda hafif ve saglikli. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder